Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat fa una crida a «no estigmatitzar» a les persones contagiades per coronavirus

37737
Ensenyat (MÉS per Mallorca) fa una crida a «no estigmatitzar» a les persones contagiades per coronavirus. | E.P.

El portaveu del Grup de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha fet aquest diumenge una crida a «no estigmatitzar ni rebutjar» a les persones que s'han contagiat pel Covid-19 ni a aquells que hagin estat en contacte amb els malalts.

Segons ha informat Ensenyat «és fonamental neutralitzar el potencial efecte generador de pànic social i evitar l'estigmatització amb paraules i fets». «Ara és moment de prioritzar el respecte de les persones i contextualitzar els relats de les víctimes. No és el moment de ser egoistes, ni de cercar culpables ni molt menys d'assenyalar les persones contagiades i el seu entorn», ha afegit.

Sobre aquest tema, qui és a més el portaveu de MÉS en la Comissió de Salut del Parlament, ha insistit que «no es pot perdre el temps amb enfrontaments estèrils que minven la capacitat per a superar la situació». Així mateix, ha assenyalat que «els incompliments de la quarantena tampoc ajuden. Cal complir escrupolosament i sense emperons les mesures decretades».

Finalment, Ensenyat ha censurat la «falta d'empatia» per part de les autoritats de l'Estat, que «en comptes de parlar de responsabilitat comuna o de cuidar-se els uns als altres, prefereix compareixences amb militars uniformats parlant de guerres i conflictes bèl·lics sense armes», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.