Setmanari d'informació local - 138 anys

Operació Gàbia: La Guàrdia Civil realitza més de 500 controls per tal d'evitar desplaçaments a segones residències

37721
La Guàrdia Civil realitza més de 500 controls per tal d'evitar desplaçaments a segones residències. | Delegació de Govern espanyol

La Guàrdia Civil i la Policia espanyola han realitzat aquest cap de setmana més de 500 controls a les carreteres de les Balears per tal d'evitar desplaçaments a segones residències.

Segons ha informat Delegació del Govern espanyol, es tracta del major desplegament de dispositius de vigilància de vehicles efectuat a l'Arxipèlag, en compliment de l'estat d'alarma.

Delegació ha indicat que els agents han controlat a milers de vehicles en dos macrocontrols efectuats als voltants de Palma, que s'han perllongat durant deu hores de manera ininterrompuda. Aquest dissabte continuen els punts de vigilància a totes les Balears.

Així mateix, ha fet referència al fet que la «majoria» de conductors han demostrat la seva «solidaritat i bona disposició» per complir les restriccions acordades per contenir el Covid-19.

D'altra banda, des de Delegació s'ha informat que la setena jornada de restriccions està transcorrent «sense incidències significatives» a les Illes i amb «ampli» seguiment per part de la ciutadania.

Tot això, mentre les forces i cossos de Seguretat de l'Estat i les policies locals continuen conscienciant els ciutadans que transiten per la via pública de les restriccions establertes.

Amb tot, Delegació ha reconegut que s'han detectat casos «aïllats» d'incompliment, com un grup de joves que realitzaven una botellada en una urbanització de Santa Eulària (Eivissa), que va obligar intervenir a la Guàrdia Civil.

Mentrestant, la Policia Nacional ha aixecat una acta administrativa a una persona que passejava amb bicicleta «sense justificació» i a altres dos ciutadans que esperaven els seus amics al carrer per a sortir a passejar a Maó (Menorca).

Els agents també estan informant de les sancions que poden arribar a aplicar-se segons la llei de Seguretat Ciutadana, i que duen aparellades multes de 600 a 30.000 euros. Finalment, Delegació del Govern espanyol ha agraït la «col·laboració» de la ciutadania en el respecte i compliment de les restriccions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.