Setmanari d'informació local - 138 anys

Habtur demana mesures específiques per pal·liar les pèrdues del sector pel coronavirus

37707
Habtur demana mesures específiques per pal·liar les pèrdues del sector pel coronavirus. | dBalears/Arxiu

L'Associació de lloguer turístic Habtur ha demanat mesures «econòmiques i burocràtiques especifiques pel sector, un dels grans damnificats per la crisi econòmica derivada del coronavirus».

Segons l'entitat, entre les consideracions que els diferents Governs haurien de tenir hi ha «la bonificació dels mòduls de l'ecotaxa, l'equiparació de la taxa de fems a un habitatge d'ús residencial, facilitar i flexibilitzar les condicions d'accés a línies de crèdit per millorar la liquiditat a particulars, autònoms i empreses de lloguer turístic, moratòria de les hipoteques destinades a habitatges de lloguer turístic, entre d'altres».

Habtur ha recordat que el 67% del cost de l'estada d'un viatger de lloguer turístic es destina al sector terciari (restauració, comerç, oci, cultura, transport) i «paga la pena fer l'esforç per pal·liar el mal que patirà el sector».

D'altra banda Habtur ha anunciat que actuarà de «portaveu dels seus socis que ofereixen els seus habitatges a les necessitats que puguin tenir el personal sanitari». Des de l'associació volen deixar clar que «sabem que existeixen prioritats, i ara la prioritat és la salut, però no podem deixar de pensar en després d'aquesta situació i l'administració ha de pensar en tots els sectors per igual».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.