Setmanari d'informació local - 138 anys

Milers de mails reclamen a Martí March que garanteixi l'ensenyament en català en la nova llei d'Educació

37697

Actualment es redacta una nova Llei d'Educació, que està en fase d'avantprojecte i, de moment, hi ha el perill que no garanteixi, com a mínim, el 50% d'ensenyament en català, per això milers de persones ja han demanat a través d'una carta enviada per correu electrònic, al Conseller d'Educació, Martí March, que garanteixi que, «com a mínim, un 50% de l'ensenyament es faci en llengua catalana, per no fer passes enrere».

El text íntegre de la carta és aquest:

«Senyor conseller,
He tengut coneixement que l'Avantprojecte de llei d'educació que estau tramitant desfà el camí de la normalització de la llengua catalana en l'ensenyament no universitari.

Concretament, l'article 122.1.d) estableix com a principi del model lingüístic «L’ús de les llengües oficials com a llengües vehiculars de l’ensenyament en el sistema educatiu de les Illes Balears, garantint que s’usi la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, en el marc normatiu actual de la normalització lingüística».

Aquest enfocament contradiu el consens social i parlamentari sobre la necessitat de fer del català la llengua vehicular de l'ensenyament, i pot implicar moltes passes enrere respecte de l'anomenat Decret de mínims, que disposa que un mínim del 50% de l'ensenyament es faci en català.

Per això vos deman que, en cas que aquesta llei es continuï tramitant, torneu al camí de la normalització lingüística i garantiu que, com a mínim, un 50% de l'ensenyament es faci en llengua catalana, per no fer passes enrere. Cal recordar que l'ensenyament en català és l'única garantia que tots els alumnes de les Illes Balears assoleixin una competència lingüística plena tant en català com en castellà.»

i el correu on s'estan enviant les cartes és: consellereducacioiuniversitat@caib.es

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.