Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca elimina les visites presencials en les residències d'ancians

37651

La presidenta del Consell de Mallorca Catalina Cladera, ha anunciat aquest dijous que s'eliminen per complet les visites presencials en les residències d'ancians que gestiona l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), per a evitar contagis per coronavirus. En una roda de premsa telemàtica, Cladera ha precisat que els usuaris de les residències podran continuar parlant amb els seus familiars per telèfon, però «es prenen aquestes mesures preventives per a extremar les mesures de protecció» i evitar d'aquesta manera focus del virus entre aquesta població considerada d'alt risc.

La decisió del Consell ve després que dies abans anunciés que limitava les visites als residents dels seus centres de dia i residencials, de manera que aquestes només siguin d'una persona i no siguin menors de 15 anys. Ara, queden suspeses íntegrament i només podran comunicar-se per telèfon amb els seus familiars. Encara així, la presidenta del Consell ha reconegut tenir una pla de contingència, en coordinació amb la Conselleria de Salut i Consum, en el cas que es produís algun positiu en una residència. «De moment està controlat la gestió de gairebé 1.000 usuaris de residències de majors, però hem de tenir un pla», ha explicat.

Quant als centres d'atenció a persones amb discapacitat i menors, Cladera ha confirmat que han «reforçat l'atenció». En aquesta línia, ha donat les gràcies a les entitats del tercer sector per «l'esforç realitzat». «Tenim clar que no deixaran de treballar en aquesta crisi», ha subratllat. A més, la presidenta del Consell de Mallorca ha anunciat que s'ha reforçat el servei d'atenció a la violència de gènere, ja que manté tan presencialment com telefònicament. El servei d'atenció psicològica també continua funcionant, però el Consell el reforçarà, segons Cladera.

D'altra banda, ha agraït el treball de la Federació Hotelera de Mallorca, per tancar els seus hotels i oferir-los per a serveis socials i sanitaris. En aquesta línia, Cladera ha anunciat que el poliesportiu de Sant Ferrán es dotarà de 50 places per a les persones sense sostre. Finalment, ha remarcat que el Consell de Mallorca treballa en mesures per a restablir la normalitat quan aquesta situació acabi. També ha assenyalat la labor «coordinada» amb el Govern per a dissenyar «noves ajudes», en les àrees de la societat que la institució insular té competències.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.