Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears demanen al Govern espanyol que permeti el tancament d'hotels i habitatges de lloguer vacacional

37571

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha sol·licitat al Govern espanyol que les Illes Balears puguin escometre en els pròxims dies un tancament escalonat d'hotels que permeti garantir un retorn ordenat i el més ràpid possible dels turistes que actualment romanen a les Balears.

Negueruela ha realitzat aquesta petició durant la Comissió Sectorial de Turisme, presidida per la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, que ha tengut lloc aquest dilluns per videoconferència, i en la qual han participat totes les comunitats autònomes.

Durant la seva intervenció davant la resta de comunitats autònomes, el conseller de Turisme ha recordat que l'objectiu del Govern és que tots els turistes «puguin retornar a les seves cases el més aviat possible i de manera ordenada, després que s'hagi sol·licitat al Govern d'Espanya més restriccions per a accedir a les Illes per via aèria i marítima». Per a aconseguir-ho, s'impulsarà un protocol d'actuació en diversos àmbits i de manera coordinada amb el sector privat.

A més, d'aquesta forma el sector podria acollir-se a la causa de força major en hipotètics Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que poguessin presentar pròximament, en no poder desenvolupar la seva activitat, aclarint així molts dubtes que han sorgit entre els empresaris en els darrers dies.

Els turistes que romanen en hotels de les Balears podran continuar allotjats fins que puguin tornar als seus països d'origen. En aquesta línia, els empresaris hotelers poden tenir oberts els seus restaurants i donar servei als seus clients allotjats, no a consumidors de fora.

Paral·lelament, els turistes hauran de comportar-se exactament igual que la resta de ciutadans, no podran sortir de l'hotel a partir de l'aplicació del decret d'estat d'alarma. La recomanació és que romanguin a les seves habitacions fins que siguin traslladats cap a ports i aeroports amb l'única finalitat de tornar a les seves residències habituals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.