Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB denuncia que inspecció educativa obliga els docents a desplaçar-se entre illes

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, ha denunciat aquest dilluns que els docents que s'han trobat en una altra illa quan s'ha decretat l'estat d'alarma, reben «pressions» per part dels inspectors perquè es traslladin a l'illa on tenen la plaça.

«Aquests pressions xoquen frontalment amb la consigna general de quedar a casa, evitar desplaçaments i no viatjar si no és per força major, i amb les darreres instruccions d'Educació segons les quals no s'ha de fer acte de presència als centres educatius», assenyalen des del sindicat.

«Pel que fa a l'ordre d'Educació d'estar a disposició del centre, les pressions d'inspecció tampoc no tenen cap sentit perquè es pot complir per telèfon, via telemàtica, etc». Per això, han reclamat a la Conselleria d'Educació que insti el Departament d'Inspecció a rectificar la seva actuació i «depuri les responsabilitats que corresponguin». «En cas contrari, Unió Obrera Balear emprendrà les accions legals que consideri oportunes».

Igualment, han instat a no obligar els equips directius a presentar-se als centres educatius i que el tancament sigui total, «atès que és evident que els seus membres corren tant de perill de contagiar-se com qualsevol altre treballador».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.