Setmanari d'informació local - 138 anys

L'atenció a víctimes de violència masclista no s'atura

37547

El Consell de Mallorca, seguint el Decret de Presidència de la institució, que considera servei essencial l'atenció a les víctimes de violències masclistes, garanteix l'atenció a les dones víctimes, ja sigui de manera presencial com telefònica, i en les cases d'acollida.

La Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat del departament de Presidència ha reorganitzat el servei d'atenció psicològica per ajustar-lo a les circumstàncies derivades de l'estat d'alarma. D'aquesta manera, les sessions grupals s'han reprogramat i substituït per sessions individualitzades, que es poden fer tant per telèfon com de manera presencial a Palma i a la part forana. Les usuàries que ja tenien cites estan informades d'aquesta situació i a totes elles se'ls ofereix la possibilitat d'ajustar el servei a les seves necessitats i condicions personals. També continua operatiu el servei d'assistència i el servei d'informació que presta presencialment i telefònicament el Centre d'Informació a la Dona de Palma. Tots aquests serveis continuen atenent noves cites.

En aquest sentit, i tractant-se d'un col·lectiu especialment vulnerable, el Consell de Mallorca considera imprescindible estar a l'aguait de situacions de risc durant aquests dies de confinament i fa una crida perquè tothom es mantengui alerta i reaccioni davant la sospita o cas de violència masclista.

Considera que s'ha d'insistir en el missatge de responsabilitat social envers les violències masclistes i insisteix a difondre els telèfons d'atenció a les víctimes, tant per a elles mateixes com per a les persones properes, com veïnats, familiars o coneguts. Per això demana la màxima difusió possible del telèfon d'atenció a la dona del Consell: 971598205.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.