Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol sol·licita «que es restringeixin entrades» a les Balears

37531
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la compareixença d'aquest diumenge. | M.À.Canellas/UH

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha sol·licitat aquest diumenge en la videoconferència amb el president del Govern, Pedro Sánchez, que «es restringeixin les entrades en ports i aeroports de les Balears, encara que garantit els retorns dels turistes al seu país d'origen i per a l'arribada de ciutadans de les Balears residents en l'exterior». També, ha sol·licitat que els qui necessitin sortir de l'illa per «motius d'interès general» puguin fer-ho.

Segons ha informat Armengol en declaracions als mitjans, «no és necessari dir que malgrat la possibilitat que es decretés el tancament de les entrades es garantiria el subministrament d'aliments i material necessari per fer front a la crisi sanitària». Sobre aquest tema, ha indicat que «és important evitar aglomeracions perquè són el més perillós si es vol evitar l'expansió de la malaltia».

Així mateix, ha anunciat altres mesures «ambicioses i contundents» que ha plantejat en la reunió mantinguda amb el president Sánchez i la resta de presidents de les comunitats autònomes «per protegir a treballadors, autònoms i grans empreses».

D'aquesta manera, s'ha referit al fet que «cal garantir que els llocs de treball estiguin fora de perill, regular els ERTO, que es garanteixi la prestació per desocupació i que no comptabilitzi en casos d'atur acumulat, a més d'ajornar aquelles despeses de subministraments i hipoteques». Totes aquestes mesures, ha posat l'accent «també han d'estar a l'abast dels autònoms».

La presidenta ha volgut traslladar el seu agraïment a tots els sanitaris, assegurant que, en moments com aquest és quan es demostra «la força de la sanitat pública», també a la resta de treballadors que aquests dies acudeixen als seus llocs de treball malgrat la situació.

També, ha traslladat el seu agraïment a la ciutadania pel «sacrifici» que estan fent de quedar-se a casa i ha assegurat que «cada gest compta» perquè «quan algú no compleix amb les mesures imposades es posa en perill i posa en perill els altres».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.