Setmanari d'informació local - 138 anys

La policia espanyola patrulla els carrers per fer valdre l'estat d'alarma

37529
La policia espanyola patrulla els carrers per fer valdre l'estat d'alarma. | dbalears/Arxiu

La primera de les jornades de restriccions està transcorrent «sense incidències significatives i amb un ampli seguiment per part de la ciutadania» a les Balears.

Segons ha informat la Delegació del Govern a les Illes, els cossos de seguretat de l'Estat i policies locals estan informant els ciutadans que transiten per la via pública de les restriccions que preveu el Reial decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19.

Sobre aquest tema, ha indicat que els agents també avisen de les sancions que poden arribar a aplicar-se segons la Llei orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana i que poden comportar multes d'entre 600 a 30.000 euros. Aquesta jornada no s'ha aplicat cap sanció a l'Arxipèlag.

Així mateix, a les accions informatives s'hi han afegit locucions en quatre idiomes -català, castellà, anglès i alemany- que s'estan emetent en diferents localitats de la Comunitat Autònoma per informar els turistes que encara surten al carrer. Per exemple, després de l'ús de la megafonia les persones han anat abandonant la Platja de Palma que ara està buida.

D'altra banda, Delegació del Govern ha anunciat que a partir del pròxim dilluns s'enviaran els comunicats sobre el desenvolupament de les jornades, a les 12.00 i a les 17.00 hores. Finalment, ha agraït la «col·laboració de tota la ciutadania en el respecte i compliment de les restriccions decretades».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.