Setmanari d'informació local - 138 anys

Pimem considera «insuficients» les mesures adoptades per tal de protegir les empreses

37511
Pimem reclama més mesures econòmiques per al petit i mitjà comerç. | dbalears/Arxiu

La Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (Pimem) ha considerat «insuficients» les mesures preses per tal de protegir les empreses davant la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Segons ha informat Pimem en una nota de premsa, aquells motius pels quals qualifiquen d'«insuficients» les mesures són el «no saber si arribaran a pimes i autònoms; i sobretot, no saber, si aquestes ajudes podran assumir les necessitats econòmiques d'aquest sector». Sobre aquest tema, ha afegit, «cal no oblidar que pimes i autònoms representen el 96% d'empreses de les Balears».

Per això, ha sol·licitat que el Govern faciliti la tramitació i resolució dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per causa del Covid-19 perquè s'aprovin en un termini «màxim» de 5 dies.

Així mateix ha destacat que Alemanya està aplicant un paquet de mesures per tal d'ajudar a empreses i protegir llocs de treball que, al seu judici, s'hauria de traslladar a les Balears i la resta de l'Estat. Entre les mesures, Pimem s'ha referit a la posada en marxa dels avals per empreses «sense límits»; en l'àmbit fiscal, postergar el pagament avançat d'impostos; i en l'àmbit laboral permetre reduir la jornada amb garantia d'ocupació.

«En una situació extraordinària, i necessitem que s'apliquin mesures extraordinàries per tal de protegir empreses i llocs de treball», ha assegurat.

D'altra banda, ha destacat que pimes i autònoms es troben en una situació «feble» per a fer front a la situació, afirmant que el teletreball és una opció de la qual, ha opinat, «no es podran beneficiar més enllà del 15% dels llocs de treball».

En aquest sentit, davant uns empresaris «molt preocupats» per la situació i el futur de treballadors i empreses, Pimem ha assegurat que l'opció «no passa per una extinció massiva dels contractes dels treballadors. Els acomiadaments en massa no són la solució».

Finalment, Pimem s'ha posat a disposició del Govern per tal d'arribar a solucions «de consens» i ha sol·licitat «responsabilitat i capacitat de donar resposta» als efectes econòmics derivats del Covid-19.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.