Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Formentera no descarta un tancament «hermètic» de l'illa

37507
Formentera no descarta un tancament «hermètic» de l'illa. | dbalears/Arxiu

El Consell de Formentera ha decretat, des d'aquest dissabte i durant 15 dies, serveis mínims en les connexions marítimes de Formentera amb Eivissa com a mesura de prevenció del coronavirus.

Segons ha afirmat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, aquest dissabte en un comunicat, segons avanci la situació, i per a salvaguardar la seguretat i benestar dels ciutadans, no es descarta que el tancament hagi de ser «hermètic».

Sobre aquest tema, ha donat a conèixer que en total, hi haurà deu trajectes d'anada i altres deu de tornada, mantenint-se el servei de primera hora del matí i d'última hora de la tarda.

Així mateix, el Consell ha recordat que són mesures cautelars i de contenció, reiterant que queda garantida l'arribada de mercaderies de primera necessitat i el trasllat «estrictament necessari» de les persones. La reducció, ha dit, facilitarà que es pugui controlar als qui arriben a l'Illa.

D'altra banda, el Consell de Formentera ha anunciat que s'està organitzant la posada en marxa de controls i s'ha explicat que els qui procedeixin de zones de risc passaran a formar part d'una base de dades de l'Institució Insular per a un seguiment.

A aquestes persones se'ls aconsellarà l'aïllament voluntari i se'ls farà un seguiment per part de les autoritats sanitàries. Si tenen símptomes, hauran de seguir el protocol.

La presidenta del Consell, a més, ha remès una carta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, davant les «condicions específiques» de l'Illa. Així, sol·licita a les autoritats competents que adoptin mesures de control «estricte» en l'entrada de viatgers.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.