Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament tanca els parcs i jardins de Palma com a mesura de contenció

37503
L'Ajuntament tanca els parcs i jardins de Palma com a mesura de contenció. | dBalears/Arxiu

El batle de Palma, José Hila, i la regidora de Turisme, Sanitat, i Consum, Elena Navarro, han detallat aquest divendres, les noves mesures municipals de contenció reforçada del COVID-19, d'acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries.

El batle ha assegurat que contenir el COVID-19 «és una prioritat. Cal augmentar l'esforç i protegir les persones de l'exposició pública al virus. Cal quedar-se a casa».

Hila ha posat èmfasi en el fet que és important que la ciutadania eviti les aglomeracions, «d'aquí les decisions que avui hem adoptat. Sé que suposen contratemps, però cal que acatem les directrius que ens marquen les autoritats sanitàries i que, alhora, us estem transmetent des de les institucions».

El batle ha manifestat que «són temps difícils que segur que superarem». En les darreres hores, ha recordat Hila, «el Govern ha aprovat noves mesures que les diferents administracions hem d'adoptar». A continuació, es detallen per àrees les mesures preses per l'Ajuntament de Palma:

ATENCIÓ A LA CIUTADANIA
Les Oficines d'Atenció a la Ciutadania romandran tancades, a excepció d'Avingudes, Cort i s'Escorxador, només per a tràmits essencials (exemple: Registre). Les Oficines d'Informació Turística romandran tancades. Els serveis d'ocupació i promoció econòmica oferiran informació telefònica i via mail. El 010 estarà plenament operatiu. Les Oficines d'Informació Turística romandran tancades.

TRANSPORT PÚBLIC - EMT
El servei de bus es continuarà prestant amb normalitat, atès que és un servei essencial. Així mateix, durant els pròxims dies, els busos de l'EMT incorporaran cartells de recomanació d'higiene personal al transport públic. Totes aquestes directrius s'acorden i actualitzen de manera coordinada amb la Direcció General de Transports del Govern.

EDUCACIÓ
Les escoletes municipals es tancaran, tal com ha determinat el Govern de les Illes Balears des del dilluns 16 de març i durant dues setmanes. Els professors i educadors hauran de fer feina de manera presencial a les escoletes.

BENESTAR SOCIAL
Se suspèn l'activitat dels centres de dia i casals de Promoció d'autonomia personal.

PARCS I JARDINS
Els parcs i jardins municipals romandran tancats des del dilluns i durant 15 dies. En aquells que no tenen un tancament (exemple: Parc de la Mar), s'acotaran els espais infantils perquè no s'hi pugui accedir.

MERCATS
Es mantenen oberts els mercats municipals d'alimentació.
Se suspèn l'activitat dels mercats no alimentaris: els d'artesania (plaça Major i Son Fuster Vell).

CULTURA
Se suspèn l'obertura des de demà i durant un mes:
Casal Solleric, Can Balaguer i la Fundació Pilar i Joan Miró des de demà. Biblioteques municipals. Castell de Bellver. Arxiu Municipal

ESPORTS
Se suspèn l'obertura dels poliesportius i les pistes esportives municipals. En relació amb els equips d'elit que entrenen a Son Moix, la seva obertura o tancament anirà lligada a les federacions i clubs que hi entrenen.

FORMACIÓ
Se suspenen les accions formatives de l'Escola Municipal de Formació.

PALMAACTIVA
Es suspenen els cursos previstos a PalmaActiva, excepte els de modalitat en línia. Els serveis d'ocupació i promoció econòmica oferiran informació telefònica i via mail.

FUNCIÓ PÚBLICA
Es permetrà flexibilització horària per al personal públic: de les 7h a les 20h de dilluns a diumenge. La declaració d'Estat d'Alarma, decretada pel president del Govern, Pedro Sánchez, obliga també a suspendre la prova per a les oposicions de Policia Local.

ÒRGANS DIRECTIUS DE L'AJUNTAMENT DE PALMA
Es manté la Junta de Govern i la Gerència d'Urbanisme amb l'assistència dels membres que en formen part. Es manté el Ple ordinari previst per a finals de mes.

PROTOCOL
Es mantenen les noces previstes, que es traslladaran al pati del Castell de Bellver. El nombre màxim d'assistents serà de 30 persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.