Setmanari d'informació local - 138 anys

Sindicats qüestionen que els docents segueixin acudint a treballar als centres

37473

UGT ha sol·licitat aquest divendres a la Conselleria d'Educació que permeti el teletreball als docents de Balears, després de la suspensió de les classes presencials, per a evitar un augment de contagis pel coronavirus. En la mateixa línia s'han manifestat altres sindicats com CCOO que ha posat en qüestió que els docents continuïn treballat presencialment o UOB Ensenyament que ha carregat contra Educació per actuar de manera «improvitzada».

Segons ha apuntat des d'UGT han valorat «positivament» les mesures preses, però han sol·licitat «una Taula Sectorial d'urgència per a analitzar les mesures adoptades», especialment pel que fa a la presència de docents en els centres malgrat la suspensió de les classes. En aquest sentit, el sindicat ha instat al Govern al fet que «adopti mesures que facilitin el teletreball», així com que «s'indiqui la prohibició d'acudir als centres aquelles persones que siguin altament sensibles i es trobin dins de grups de risc».

D'altra banda, UGT ha reclamat «fomentar l'atenció telefònica i la tramitació telemàtica dels professors respecte dels seus alumnes», així com «facilitar la flexibilitat horària», entre altres mesures per a protegir als treballadors.

Unió Obrera Balear d'Ensenyament

Per la seva banda, UOB Ensenyament ha acusat Armengol i March «d'irresponsables per improvisar i sembrar el desconcert entre la comunitat educativa». Així mateix han reclamat una reunió urgent amb els representants d'Educació, i que aquest mateix divendres es dictin instruccions per aplicar les mateixes mesures que altres comunitats com Catalunya, que ha suspès les classes a partir d'aquest divendres i ha dispensat els docents de presentar-se als centres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.