Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal alerta a Eivissa sobre possibles pròrrogues de concessions per a prospeccions petrolieres

37447

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha expressat a Eivissa la seva preocupació per la renovació aquest any de concessions per a prospeccions petrolieres al Mediterrani, ja que, segons ha pogut saber, podria existir una renovació amb una pròrroga de deu anys de la concessió anomenada Montanazo-D.

Així mateix, Vidal ha lamentat que la Llei de canvi climàtic estatal estigui «rebaixada» respecte a la balear. El senador de designació autonòmica ha exposat les respostes de l'Estat a les seves preguntes sobre la situació de les prospeccions petrolieres prop d'aigües eivissenques. Vidal ha lamentat que, segons l'Estat, entre 2015 i 2019 no es van atorgar autoritzacions o permisos de recerca d'hidrocarburs al Mediterrani, però sí que es van renovar anteriors autoritzacions i «un cas molt clar» és la concessió anomenada 'Casablanca', promoguda per Repsol davant les costes de Tarragona.

Per al senador, és un «risc ambiental i econòmic no haver adoptat les mesures cautelars, especialment la moratòria, com ha sol·licitat sempre Aliança Mar Blava i el Govern». Vidal ha alertat que la futura llei de canvi climàtic estatal «sembla clarament rebaixada respecte a la Llei balear, ja que no preveu moratòries i sí la possibilitat de renovar concessions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.