Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat: «És imprescindible consolidar el model lingüístic en el sistema educatiu»

37413

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, Miquel Ensenyat, ha valorat les 900 al·legacions de 49 entitats i ciutadans a l'avantprojecte de Llei d'Educació de les Illes Balears, remarcant que és «imprescindible consolidar el model lingüístic dins del sistema educatiu». En declaracions als mitjans després de la Junta de Portaveus, Ensenyat ha explicat que entenen que les aportacions «són fetes en positiu i per a millorar el text». En aquest sentit, ha agraït a tota la comunitat educativa que «s'ha abocat en una llei que és de vital importància».

Amb tot, Ensenyat ha afegit que «ara la Conselleria ha de posar en marxa tota la maquinària per a incloure el màxim d'aportacions» i que, a més, aquest treball sigui fet des del diàleg amb tots els agents implicats. Pel que fa al model lingüístic ha esperat que es recullin les propostes de MÉS per Mallorca, ja que «és una qüestió delicada en la qual es pot fer passes enrere». «És imprescindible consolidar com a mínim el decret de mínims, és a dir l'actual model lingüístic al nostre sistema educatiu», ha dit. «Des de MÉS estam treballant amb tots els agents implicats en la comunitat educativa i la Conselleria per a millorar l'avantprojecte de llei», ha conclòs.

Sentència sobre sa Feixina

D'altra banda, ha fet costat al Consell de Mallorca en la seva decisió de recórrer la sentència del Jutjat Contenciós-Administratiu número 3 de Palma, que impugna la resolució del ple del Consell per a no catalogar sa Feixina com un Ben Catalogat. «És una erosió important a l'administració competent», ha dit Ensenyat. Cal recordar que va ser durant el seu mandat com a president de la institució insular en la qual es va determinar la no catalogació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.