Setmanari d'informació local - 138 anys

Miquel Barceló guardonat amb la Creu de Sant Jordi 2020

37389

El govern de la Generalitat ha concedit aquest dimarts les Creus de Sant Jordi del 2020. Entre els guardonats, hi ha el pintor mallorquí Miquel Barceló, la ballarina i coreògrafa Sol Picó o la motorista Laia Sanz.

La llista també inclou noms com l'economista Jordi Galí, el dirigent esportiu Pere Miró, la dissenyadora Míriam Ponsa o la pianista i compositora de sardanes Montserrat Pujolar. La pianista Àngels Alabert, l'actriu Imma Colomer o el sociòleg Joan Estruch són altres dels guardonats. Carme Salvador i Guillem Agulló, pares de Guillem Agulló, jove assassinat per un militant d'ultradreta l'any 1993, també han estat distingits «pel seu compromís amb la lluita antifeixista i per combatre el creixement de l'extrema dreta».

En l'apartat d'entitats, entre altres, s'han guardonat els cuiners Joan, Josep i Jordi Roca o Pallassos sense Fronteres. En aquest apartat també es premia l'Economuseu de les Valls d'Àneu, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya o la banda municipal de música d'Alcanar.

A proposta de la consellera de Cultura, l'executiu ha distingit amb la Creu de Sant Jordi 30 personalitats i 15 entitats. Les Creus de Sant Jordi honoren personalitats i entitats «pels serveis prestats a Catalunya en defensa de la seva identitat o en l'àmbit cívic i cultural». Com és habitual en les darreres edicions, l'elecció dels guardonats respecta la paritat de gènere i la representació territorial. A més, el govern destaca la diversitat de camps dels distingits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.