Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS insta el Govern espanyol a defensar el dret d'asil davant la situació dels refugiats

37361

L'executiva de MÉS per Mallorca ha instat aquest dilluns al Govern espanyol a «fer valer la seva presència» davant la Unió Europea per a «evitar que estats com Grècia puguin decidir de manera unilateral que bloquegen el dret d'asil». Segons el coordinador ecosobiranista, Antoni Noguera, d'acord amb Acnur, «l'asil i l'acolliment són una obligació de qualsevol estat i no fer-ho incompleix totes les normatives i legislació internacional en matèria de drets humans».

D'aquesta forma, MÉS per Mallorca ha recordat que davant la situació de la població refugiada al Mediterrani, que té com a escenari la frontera entre Grècia i Turquia, «no és presentable veure com de nou els millors valors europeistes de justícia social i solidaritat són calcigats». «Si l'acord de 2016 amb el règim turc d'Erdogan ja era una salvatjada, la qual cosa ha passat ara amb la Unió Europea estant d'acord a blindar l'actitud xenòfoba del govern d'Atenes és un despropòsit total», ha assenyalat Noguera.

Així mateix, la formació ecosobiranista ha recordat que el senador de MÉS, Vicenç Vidal, va presentar la setmana passada tres preguntes en la Cambra Baixa demanant explicacions a l'Estat per la situació dels refugiats i reclamant quin era el parer de la diplomàcia espanyola davant les declaracions de la comissària europea d'Interior, Ylva Johansson, que afirmava fa cinc dies «que la UE no podia garantir el respecte dels drets humans en la zona limítrofa entre Grècia i Turquia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.