Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB presenta al·legacions a la declaració d'interès general de l'hotel de Son Marquet de Ciutadella

37351

El GOB ha anunciat aquest dilluns que ha presentat al·legacions a la declaració d'interès general de l'hotel rural que es vol realitzar a Son Marquet, a Ciutadella, amb 129 places turístiques. Els ecologistes han apuntat que el projecte pretén utilitzar totes les edificacions existents en el predi per a convertir-les en establiment turístic, de manera que no queda cap instal·lació per a usos agraris.

El Consell de Menorca és qui ha de resoldre la petició de declarar l'interès general del projecte. En aquest punt, l'organització ha recordat que la llei estableix que la declaració d'interès general es pot atorgar a totes aquelles activitats que transcendeixin els mers interessos individuals i siguin compatibles amb el grau de protecció de la zona.

No obstant això, el GOB ha expressat els seus dubtes respecte al projecte de Son Marquet «per a valorar si aquests objectius transcendeixen els mers interessos individuals, serà necessari avaluar quin impacte pot tenir l'activitat prevista en els interessos generals de l'illa, tant en el seu vessant econòmic com en l'ambiental», han manifestat. Entre les al·legacions presentades pels ecologistes, es plantegen consideracions com que es tracta d'un projecte per a posar en marxa una activitat humana «intensa» sobre un terreny d'especial protecció. Així mateix, sol·liciten una valoració de la incidència «negativa» que pot causar en la mobilitat d'un camí rural que es veuria afectat pels camions de proveïment i pel trànsit de clients de l'establiment.

A més, el GOB planteja una possible «afectació negativa» sobre la zona rural d'un aparcament, així com el «negatiu» consum d'aigua en la qual l'aqüífer es troba «sota mínims». També apunten la dificultat en la gestió dels «considerables» residus que genera un establiment «d'aquestes característiques» en sòl rústic i l'impacte «negatiu» en la imatge dels allotjaments turístics en el camp de Menorca «que haurien de ser d'una dimensió molt de menor que la prevista en aquest projecte».

D'altra banda, els ecologistes han posat l'accent en «l'efecte negatiu de contagi que pot provocar una operació d'aquest estil en el preu de les finques agràries similars, amb la consegüent pujada de preus». Finalment, han apuntat la «contradicció» amb la Llei de Turisme, que tal com han remarcat, defineix els hotels rurals «com a establiments que presten serveis d'allotjament turístic i estan situats en edificacions construïdes abans de l'1 de gener de 1940». En aquest punt, han conclòs que el projecte planteja situar un allotjament turístic «en unes edificacions que no apareixen en la fotografia de 1956 i tampoc demostra que les existents en aquella data fossin anteriors a 1940».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.