Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient permet ara l'hotel de súper luxe de Richard Branson a Banyalbufar

37321
Medi Ambient permet l'hotel de súper luxe de Richard Branson a Banyalbufar. | dBalears/Arxiu

La Comissió Balear de Medi Ambient ha reculat i ara dóna llum verda a la darrera versió del projecte de l'hotel rural de luxe de Richard Branson a Banyalbufar. Amb tot, tal com ha informat aquest dissabte IB3, aquesta darrera versió del projecte està subjecta a condicionants.

El primer és que no es poden fer ampliacions ni nous camins d'accés a dins la finca. A més, les obres de reforma que s'hagin de realitzar no es poden dur a terme entre els mesos de nidificació de les aus que envolten l'entorn, que són entre febrer i juny.

El multimilionari propietari del conglomerat Virgin Group, Richard Branson, va adquirir per segona vegada la finca l'any 2015 per 15 milions d'euros. A l'oest del Port des Canonge, els terrenys estan dins Xarxa Natura 2000, classificats com a sòl rústic i ANEI. L'edifici principal i la resta de les instal·lacions com la torre de defensa estan declarats Bé d'Interés Cultural.

El darrer projecte que ha presentat Branson consta de 29 habitacions de súper luxe per 58 places, amb la construcció de dues piscines, a la part de darrere, una de 173 m2 i una altra de 25 m2. Ara per ara, el multimilionari lloga les cases per setmanes. Depenent de la temporada i de la villa, el preu oscil·la entre els 18.375 euros i els 34.800 euros. Pel batle de Banyalbufar és un impuls per al municipi.

Segons IB3, la declaració d'impacte ambiental conclou que no s'hi podran construir les pistes de tennis proposades en un primer moment, ni altres instal·lacions esportives. Es preveu que el soterrani comuniqui l'edifici principal amb la tafona i s'instal·li un nou edifici de transformació en el costat de l'annex 5. Per a l'ús d'aigua de pou serà necessària l'autorització del servei d'Aigües subterrànies. Segons la Llei de Canvi Climàtic, de les noves places d'aparcament, dues hauran de ser per a vehicles lliures d'emissions i l'espai haurà de tenir dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Pel que fa a la fossa sèptica existent en desús, se supedita que sigui clausurada, i que el sistema autònom de depuració que s'instal·li, compleixi amb el Pla Hidrològic de Balears. Així mateix, l'enllumenat interior i exterior ha de ser eficient i amb sistemes de control, i s'hauran de complir les mesures de prevenció de risc d'incendi forestal segons el decret 125/2007. Les plantes exòtiques invasores s'hauran d'eliminar i els arbres que se sembrin han de ser espècies forestals característiques de l'entorn.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.