Setmanari d'informació local - 138 anys

Es confirma el primer cas de coronavirus a Eivissa

37291

El cap de Medicina Interna de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Ramón Canet, ha confirmat aquest divendres que el malalt per coronavirus a Eivissa és un pacient procedent d'Itàlia, lloc en el qual resideix habitualment, i es tracta d'un home de mitjana edat.

Les seves mostres s'han enviat al Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut de Salut Carles III per a la confirmació definitiva de la infecció. Segons ha informat els mitjans, el pacient va consultar per motius d'infecció respiratòria i va ingressar a l'hospital degut a la seva situació clínica. En aquests moments, es troba ingressat en una habitació d'aïllament, seguint els protocols establerts.

Unitats a domicili

La directora d'Atenció Primària, Violeta Vega, ha avançat que aquest dilluns ja es posarà en marxa una unitat d'atenció domiciliària específica per al coronavirus, composta per voluntaris d'atenció primària, en concret un metge i una infermera.

La seva funció serà oferir en els habitatges una atenció de qualitat als malalts lleus que sofreixin el virus. Entre altres coses, es realitzarà una valoració de si l'habitatge reuneix condicions perquè el pacient romangui en ella o qui forma el seu nucli familiar i el seu estat. Els equips realitzaran un seguiment dels casos bé amb visites presencials o via telefònica. Les unitats són activades pel 061 i el seu horari serà de 08.00 a 15.00 hores, ha explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.