Setmanari d'informació local - 138 anys

Consell i Marratxí signen el conveni per a cedir els terrenys per al nou accés al polígon

37285

El conseller de Mobilitat i infraestructures del Consell, Iván Sevillano, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han signat aquest divendres el conveni de cessió dels terrenys municipals per al nou accés al polígon de Marratxí des de l'autopista d'Inca (Ma.-13).

Segons Sevillano, «amb la posada en marxa d'aquest projecte es dóna resposta a una reivindicació històrica dels veïns de la zona i dels usuaris del polígon, ja que tots els vehicles que volen accedir des de Palma han de circular enmig d'una zona residencial. Un fet que genera inseguretat i molèsties a residents i conductors». A més, ha destacat que el nou enllaç «descarregarà de manera notable el trànsit de la zona».

Per part seva, el batle de Marratxí ha assegurat sentir-se «molt satisfet» amb què el projecte, les obres del qual està previst que s'iniciïn el mes d'abril amb un període d'execució de quatre mesos, es dugui a terme. El projecte ha estat adjudicat a l'empresa Melchor Mascaró per un cost de 1,4 milions d'euros.

«És una actuació molt important per al municipi i permetrà que el polígon millori molt amb aquesta obra. D'una banda, serà beneficiós per a camions, empresaris i comerciants del polígon, però per un altre també serà positiu per a la ciutadania dels nuclis pròxims, que veuran com disminueix el trànsit de vehicles pesats», ha afegit.

Després de signar el conveni, l'equip del departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell, així com el del consistori de Marratxí han visitat els terrenys del nou enllaç al polígon, a més de les obres del Torrent Gros i el camí vell de Bunyola.

Projecte

Respecte al projecte, el Consell ha informat que amb aquest nou accés, els vehicles procedents de Palma tindran un enllaç directe en el polígon i un altre de sortida en direcció cap a Inca, situant-se l'entrada a la zona industrial en el quilòmetre 5,5, a l'altura del camí de Muntanya, que passa per sota de l'autopista, i connectarà amb l'espai pel carrer Teixidors.

Mentrestant, en el cas dels residents de la urbanització de Son Ramonell, disposaran d'un accés directe des de l'autopista a les seves cases, així com una sortida per a dirigir-se als pobles del Raiguer.

Finalment, la Institució Insular ha destacat que es preveu l'execució d'un pas per a vianants -d'1,5 metres i amb una tanca de protecció- i altres millores en el camí de Muntanya, que comunica les urbanitzacions dels Garrovers amb el polígon i amb el centre de salut de Son Ramonell i que passa per sota de l'autopista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.