Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Barcelona recomana a Cort «construir un sistema públic d'habitatge»

El gerent d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Javier Buron, ha participat en la primera sessió per a treballadors del sector públic 'Cap a un nou model de polítiques integrals d'habitatge públic', on ha recomanat a Cort «construir un sistema públic d'habitatge i desenvolupar instruments» per a abordar la problemàtica d'accés.

Segons ha explicat el consistori, Buron, que és advocat i economista, a més d'expert en mercat i polítiques públiques d'habitatge, ha parlat de la «necessitat» de disposar d'instruments des de les administracions.

«Cal desenvolupar certs instruments sí o sí, i construir, comprar i captar habitatges existents en mercat, però, mentrestant, també han d'explorar-se limitacions legals sobre l'increment dels preus. No hi ha una solució màgica, Palma i Mallorca com a illa han de generar la seva 'mix' de solucions i no es pot pensar que s'aconseguiran resultats immediats sense recursos i sense dedicar un determinat temps a construir un sistema públic d'habitatge», ha explicat.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, per part seva , ha remarcat la importància de compartir experiències. «Hem analitzat que tenim situacions semblants i, per tant, hem de fer front d'una manera complexa a aquesta situació i apostar per noves fórmules com co-housing i cooperatives i debatre sobre la limitació dels preus de lloguer», ha indicat Truyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.