Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS duu al Congrés una proposició de Llei per declarar la Mediterrània lliure de prospeccions

37221

La proposició de Llei impulsada per la formació MÉS per Mallorca per declarar la Mediterrània lliure de prospeccions arribarà finalment al Congrés dels Diputats. Així ho ha anunciat aquest dimecres el portaveu parlamentari Miquel Ensenyat després de la Junta de Portaveus d'aquest dimecres. Segons Ensenyat, «defensarem al Congrés la proposició de llei per tal que les aigües de la Mediterrània sota jurisdicció espanyola quedin lliures de prospeccions petrolieres».

Així, segons el portaveu ecosobiranista «volem traslladar la unanimitat existent a la societat civil de les Illes Balears per protegir les nostres costes de l'amenaça de les prospeccions, que representen un perill també per a la nostra economia». En aquest context Ensenyat ha demanat coherència a tots els partits i, després de recordar la unanimitat aconseguida al Parlament, ha reclamat el mateix sentit del vot a Madrid. «Esperem que cap partit voti allà altra cosa diferent», ha dit.

Ensenyat ha recordat que la proposició de Llei, ja aprovada al parlament, té en compte les diferents normatives reguladores tant en l'àmbit estatal, com europeu i en matèria de dret internacional, planteja amb un únic article l'exclusió de les activitats d'exploració, recerca i explotació d'hidrocarburs o altres substàncies minerals en el medi marí de la mar Mediterrània sobre el qual l'Estat espanyol exerceixi jurisdicció que abasti almenys la protecció dels recursos naturals, així com les anomenades adquisicions sísmiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.