Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal condemna en el Senat la violència policial contra el poble català arran de l'1O

37217

El senador autonòmic de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha condemnat en el ple del Senat «la violència que va sofrir la ciutadania catalana durant el referèndum de l'1 d'octubre (1-O) de 2017 per part de les forces i cossos de seguretat de l'Estat» i ha titllat la seva actuació «de vergonya i indigna per a qualsevol democràcia».

Així ho ha expressat en la Cambra alta durant la presentació d'una esmena a la totalitat de l'Esquerra Confederal a la moció del PP que instava al Govern espanyol a l'adopció de diverses mesures en relació amb els delictes de sedició, la gràcia d'indult i la convocatòria de referèndums. En la seva intervenció, Vidal ha criticat que la iniciativa del PP «vol posar un retrovisor en una competició entre les diferents dretes per a veure qui és més dur amb els companys catalans». La moció no ha tirat endavant.

«Tot això ve en el marc de l'1-O i com a demòcrata i com a persona que creu que l'Estat ha de versar cap a una democràcia consolidada, hem de fer propostes en el sentit oposat, en positiu. Per això, plantegem nous punts», ha explicat.

És per això que, en primer lloc, ha proposat lamentar, condemnar i compensar la violència que varen sofrir els catalans per part de les forces i cossos de seguretat durant l'1-O, a més de decretar una Llei d'amnistia per a les persones encausades arran d'aquest, així com les que han vist vulnerada la seva llibertat d'expressió en els últims anys.

Així mateix, ha demanat condemnar el cop d'estat miliar del 18 de juliol de 1936, l'intent de cop d'estat del 23 de febrer de 2918 i «tota apologia o reivindicació d'aquestes dues efemèrides antidemocràtiques». També la nul·litat de les sentències i condemnes polítiques imposades durant el franquisme. D'altra banda, també demana modificar el codi penal per a recollir tota mena de violència masclista i eliminar el delicte de blasfèmia del codi penal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.