Setmanari d'informació local - 138 anys

Jurado reivindica la Llei de Memòria per «donar justícia i reparació a les víctimes»

37193

El secretari de Memòria Democràtica Jesus Jurado, ha reivindicat aquest dimarts la necessitat de la Llei de Memòria i Reconeixement democràtic i permet complir amb el que demana l'ONU i el Parlament Europeu, «relatar la veritat i donar justícia i reparació a les víctimes». El Parlament ha rebutjat aquest dimarts amb 3 a favor, 35 en contra i tres abstencions prendre en consideració la Proposició No de Llei (PNL), presentada per VOX, mitjançant la qual es demanava derogar aquesta Llei de Memòria.

«Si un partit postfeixista com el que hem de suportar en el Parlament ens duu una proposició per a derogar-la, nosaltres els diem que no, que no hi ha equidistància que valgui, que no és el mateix un règim feixista que un govern democràtic com la II República», ha argumentat. Segons ha explicat Jurado, el règim franquista, segons la resolució 39/1946 de l'ONU, va ser un règim feixista pel seu origen, naturalesa, estructura i conducta. La mateixa resolució explicita el suport donat pel franquisme a Hitler i Mussolini.

Per això, les lleis de memòria històrica «van encaminades a cercar la veritat, perseguir la justícia i aconseguir la reparació per a les víctimes dels règims totalitaris que en el segle XX varen posar fi a la vida de milions d'éssers humans, ja sigui l'imperi japonès, l'Alemanya d'Hitler, l'URSS de Stalin o el règim de Franco a Espanya. Règims que varen orquestrar l'assassinat massiu per raons ideològiques, de raça o qualsevol altra».

«A les Balears no hem sofert l'estalinisme, ni el règim de Pol Pot, ni a Mussolini. El que es va sofrir és una dictadura feixista, amb el general Franco al capdavant, un règim que va dur a terme milers d'assassinats premeditats solo a les nostres illes, i a hores d'ara les conseqüències d'aquells actes terribles encara no s'han reparat. Per això ens hem donat i tenim la Llei de Memòria Democràtica», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.