Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS exigeix que la reforma de l'Aeroport no suposi un augment del nombre de passatgers

37157

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, acompanyat pels membres de l'executiva, han presentat aquest dilluns les al·legacions de MÉS a les obres l'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan a la seu de la delegació del Govern espanyol. «La demanda central dels ecosobiranistes és que la reforma no suposi un augment dels passatgers», han apuntat.

Noguera ha assegurat que «no és coherent que el Consell de Ministres declaràs l’emergència climàtica i ara una empresa pública estatal vulgui fer aquesta ampliació que suposa més avions, més cotxes i més contaminació». «Aquesta ampliació va contra l'esperit de la Llei de Canvi Climàtic i dels objectius que objectius mediambientals i descarbonització de l’economia que han marcat les institucions de les Illes Balears i de Mallorca», ha afegit.

El coordinador general ecosobiranista ha explicat les demandes que MÉS ha presentat al Govern espanyol mitjançant les al·legacions. «Volem que els projectes i la normativa de Son Sant Joan estableixin un ritme de decreixement del sostre de passatgers i d'ambientalització de la infraestructa per fer possible el compliment dels objectius en matèria de canvi climàtic», ha explicat; «es tracta que el projecte no suposi un augment de l’activitat». MÉS per Mallorca també reclama inversió en transport públic per fer més sostenible l’accés a l’aeroport tant de treballadors com de passatgers i s’iniciïn de forma urgent els tràmits que facin possible la cogestió de l'aeroport per part de les institucions locals: Ajuntament de Palma, Consell de Mallorca i Govern de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.