Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell organitza unes jornades sota el títol 'Som poble. Som feministes'

37151

El Consell de Mallorca se suma al Dia Internacional de la Dona amb el lema 'Som poble. Som feministes', amb el qual uneix municipalisme i feminisme, un concepte que centrarà unes jornades els dies 13 i 14 de març.

La consellera insular de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, han presentat aquest dilluns els actes organitzats amb motiu del 8M, segons ha informat el Consell en una nota de premsa.

Les 'I Jornades de Municipalisme Feminista. Construint pobles feministes' són una de les principals activitats. Es duran a terme a Santa Maria del Camí i comptaran amb ponents d'àmbits com l'economia, l'urbanisme o l'oci i cultura, així com representants d'associacions i col·lectius feministes de l'Illa. «Són unes jornades pensades des de les polítiques de proximitat. Únicament tenint pobles feministes tendrem pobles lliures de violències masclistes», ha declarat Rosa Cursach.

Per part seva, Suárez ha expressat la voluntat del Consell de «contribuir a la construcció de pobles feministes, des del carrer, la plaça, el mercat o el barri, que és allí on es teixeixen les relacions del dia a dia». «No podem dir que volem una Mallorca feminista i igualitària si no treballem en el territori que ens envolta», ha argumentat.

Altres activitats pel 8M

A més d'aquestes jornades, el Consell també ha organitzat altres activitats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, com la presentació del còmic sobre Aurora Picornell, que tendrà lloc aquest dijous en el Palau del Consell. També es presentarà el divendres en l'Institut de Secundària que porta el nom d'aquesta figura republicana.

El divendres es durà a terme l'acte institucional del 8M en la seu del Consell, on es penjarà la banderola reivindicativa amb el lema d'enguany, distribuïda a tots els ajuntaments de Mallorca. Igualment, es llegirà un manifest.

El dia 7, el Consell de Mallorca també participarà en la I Fira de Dones de Manacor i, el dia 8, tot i que no hi haurà cap acte institucional, anima a participar en els actes organitzats pel Moviment Feminista de Mallorca. Des del Casal de Dones, que depèn del Consell, també s'han intensificat les activitats per a aquesta setmana, amb tallers de sexualitat i contra la violència, i unes jornades sobre producció cultural des del feminisme, en col·laboració amb Casa Planas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.