Setmanari d'informació local - 138 anys

Centenars de persones clamen a Palma contra l'ampliació de l'Aeroport

37145
Centenars de persones han participat en la concentració de protesta per l'ampliació de Son Sant Joan. | E.P.

Al voltant d'unes 400 persones, segons la Policia Local, han reclamat aquest diumenge la «paralització» del projecte d'ampliació de l'Aeroport de Son Sant Joan. La marxa, celebrada enfront de la Delegació de Govern espanyol, ha estat convocada per la Plataforma contra l'Ampliació de l'Aeroport de Palma.

Segons ha declarat Cati Torres, portaveu de la Plataforma, «allò que es demana és que s'aturin les obres i les fases del projecte d'ampliació que estan en marxa».«No es vol cap projecte encaminat a ampliar la capacitat aeroportuària perquè això agreujarà la crisi climàtica i això no es pot permetre quan s'ha declarat l'emergència climàtica des de totes les institucions», ha afegit.

Per aquest motiu, ha demanat que «les decisions es prenguin al costat de la ciutadania, que hi hagi una democratització». Així doncs, ha assegurat que «la idea és seguir amb les mobilitzacions, pendents del que està fent AENA i del que volen fer a les institucions».

Respecte a la reformulació del projecte plantejada per AENA, Torres ha insistit que «es parla només d'eliminar el parc per cotxes i l'àrea de remot». Això, ha insistit, «no és una reformulació sinó que es tracta d'una ampliació de la capacitat aeroportuària encoberta per part d'AENA». Per aquest motiu, ha demanat als concentrats que participin en la signatura de les més de 1.700 al·legacions presentades al projecte.

Per part seva, Margalida Ramis, portaveu del GOB, ha anunciat que «exigiran una nova exposició pública sigui com sigui el resultat de la reunió d'AENA amb la Comissió de Medi Ambient».

L'objectiu, ha assenyalat, és «tornar a fer una presentació d'al·legacions massiva, tal com ha ocorregut ara». Sobre aquest tema, ha recordat que queden dos dies per presentar al·legacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.