Setmanari d'informació local - 138 anys

Els agricultors de Mallorca convoquen una tractorada per reivindicar uns preus justos

37127
Els agricultors de Mallorca convoquen una tractorada per reivindicar uns preus justos. | dBalears/Arxiu

Les associacions d'agricultors i ramaders d'Asaja-Balears, Unió de Pagesos de Mallorca i UPA-AIA han convocat una 'tractorada' dissabte que ve 7 de març a Palma amb l'objectiu de reivindicar «la importància del sector i per obtenir uns preus justos».

La concentració partirà del carrer Manuel Azaña a partir de les 11.00 hores, i en ella es preveu que hi participin uns 200 tractors, que marxaran fins al passeig del Born, sota el lema 'Pagesos i ramaders al límit'.

Segons indiquen, mentre «any rere any pugen les despeses de producció», el que es paga pels seus productes segueix «congelat», un fet que fa «tancar explotacions agràries». A més, assenyalen que la insularitat «multiplica» aquests problemes.

A més, esgrimeixen que «la poca claredat» de l'increment dels preus dels productes, des que surten de les finques i arriben als consumidors, va «en perjudici d'aquests i dels agricultors».

D'altra banda, asseguren que «l'entrada de productes de fora d'Europa desestabilitza els productors locals». Per això, les tres associacions consideren que «és hora de prendre mesures».

En concret, les seves reivindicacions es basen en dos eixos, la importància d'incrementar el consum local i obtenir uns preus justos; i la petició a les administracions de fórmules per reduir els costos de producció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.