Setmanari d'informació local - 138 anys

La Plataforma contra Ampliació de l'Aeroport veu com «un intent de maquillar el projecte» la reformulació que ha presentat AENA

37115
La Plataforma contra Ampliació de l'Aeroport veu com «un intent de maquillar el projecte» la reformulació que ha presentat AENA. | E.P.

El portaveu de la Plataforma contra l'Ampliació de l'Aeroport, Gaspar Alomar, veu «fum i un intent de maquillar el projecte» la reformulació de l'ampliació de Son Sant Joan presentada per AENA.

Segons ha informat Alomar aquest dissabte, amb la reformulació «no es toca el centre del projecte», atès que AENA «redueix places d'aparcament i renúncia a crear la plataforma de remots». No obstant això, ha afegit, «segueix amb la intenció d'ampliar la terminal i els mòduls A i D». Per aquest motiu, ha insistit, «es tracta d'una ampliació encoberta de l'aeroport perquè no guanya en major comoditat sinó que el que es pretén és que puguin passar més passatgers alhora».

En aquest sentit, ha lamentat que «no s'han tingut en compte tots els aspectes negatius recollits en l'informe de la Comissió Balear de Medi Ambient, els punts més importants no s'esmenen i no es tenen en compte les sinergies amb altres projectes previstos a l'aeroport». A més, ha afegit, «no es confia que hi hagi un estudi de la capacitat de càrrega. AENA va dir que no ho faria perquè no és la seva competència».

Així mateix, Alomar ha criticat que «a dos dies que finalitzi el termini d'exposició pública del projecte, aquest no s'ha mostrat a la Plataforma, la qual cosa no permet presentar al·legacions». Per aquest motiu, ha exigit «retirar tots els projectes destinats a ampliar la capacitat» de l'aeroport de Palma.

D'altra banda, el portaveu de la Plataforma contra l'Ampliació de l'Aeroport ha sol·licitat al Govern que «no accepti les mesures compensatòries» d'AENA, com són la proposta d'instal·lar un parc fotovoltaic a Son Bonet i el servei del tramvia.

Alomar ha exigit a les autoritats competents que «s'obri el debat» i que s'actuï «amb fermesa» davant el canvi climàtic. A més, ha insistit, en «una reformulació del model econòmic». Amb tot, la Plataforma ha recordat que aquest diumenge 1 de març s'ha convocat davant Delegació de Govern la primera mobilització per manifestar la seva oposició als plans d'AENA.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.