Setmanari d'informació local - 138 anys

La redacció del projecte d'ampliació i millora de la depuradora de sa Pobla començarà el mes de març

37113
El gerent d'ABAQUA, Guillem Rosselló, i el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, durant la firma de cessió dels terrenys per a la nova EDAR, el novembre de 2019. | CAIB

L'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA) ha adjudicat, aquesta setmana, el servei de redacció del projecte d'ampliació i millora del tractament a l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de sa Pobla. El preu total del contracte, d'acord amb l'oferta del contractista, és de 84.700,00 €, amb l'IVA inclòs.

El termini d'execució de l'objecte del contracte és de sis mesos a comptar des de dia 2 de març de 2020. D'aquesta manera, es continua desenvolupant el conveni de col·laboració signat entre ABAQUA i l'Ajuntament de sa Pobla per millorar el sistema de sanejament de la localitat mallorquina.

Aquest conveni es va signar l'abril de 2019 i té una durada de quatre anys prorrogables. Entre els compromisos adquirits per ABAQUA, hi ha la remodelació i ampliació de l'EDAR del municipi, que anirà a càrrec del cànon de sanejament. El consistori, per la seva banda, es va comprometre a redactar un Pla de Gestió Sostenible de l'Aigua en el termini d'un any i mig des de la signatura del conveni.

Aquest Pla compta amb la col·laboració tècnica d'ABAQUA i té com a objectius principals la millora del rendiment de les xarxes; fer compatible la desnitrificació de l'aigua de l'aqüífer amb els processos de depuració projectats; millorar la gestió de les aigües pluvials recollides en sòl urbà, i el control dels abocaments a la xarxa de clavegueram. L'Ajuntament es va comprometre, a més, a remetre les aigües residuals urbanes no industrials a les infraestructures de sanejament i depuració que determini ABAQUA.

«Aquest projecte no només repercutirà en els poblers i pobleres, sinó que ho farà de manera molt positiva en la millora de la qualitat dels recursos hídrics de s'Albufera», ha assegurat el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, qui ha subratllat que la col·laboració entre administracions és un dels puntals del Pacte per l'Aigua assolit a la darrera Conferència de Presidents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.