Setmanari d'informació local - 138 anys

Enric Casassas, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

37069

Enric Casasses i Figueres (Barcelona, 1951) ha guanyat el 52è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, que distingeix la trajectòria prolífica d'aquest poeta i trobador, així com el conjunt de la seva obra, extensa i inclassificable. Està integrada per una trentena de poemaris, traduccions (d'autors com ara Conan Doyle, Nerval, Blake i Max Jacob), assajos i diverses edicions curades d'autors com ara Francesc Pujols i Jacint Verdaguer. Casasses ha desenvolupat una tasca ingent de recuperació de textos oblidats de la literatura catalana.

El premi s'ha fet públic aquest dijous en una trobada amb la premsa a l'Espai l'Horiginal de Barcelona. «Casasses és una persona molt estimada per Òmnium i per Jordi Cuixart, que li ha comunicat directament el premi», ha expressat Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium Cultural. «La cultura és una de les armes més poderoses contra aquells que ens volen silenciar» i ha recordat que Cuixart ja fa 864 nits que està «injustament empresonat».

El jurat li concedeix el premi per «la seva contribució a la llengua i la cultura catalanes, i per l'originalitat del seu llenguatge poètic», ha llegit Clàudia Pujol, membre de la junta directiva d'Òmnium. «Casasses ha creat un estil propi i transgressor a l'hora de dir poesia, fet que l'ha convertit en un referent».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.