Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal reivindica els 78 milions de l'IVA que equivalen al pressupost de Serveis Socials

37037

El senador de designació autonòmica de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha reivindicat aquest dimecres els 78 milions d'euros que li corresponen a les Balears per l'IVA de 2017 que, segons ha posat com a exemple, per a les Balears «equivalen al pressupost de la Conselleria de Serveis Socials».

En la seva intervenció en el Congrés, Vidal ha explicat que aquesta no és una petició de «grups radicals que estan en contra del sistema»,sinó que és una petició que es fa des del mateix PSOE, partit que lidera el Govern a les Balears. D'aquesta manera, ha citat diverses intervencions de membres del PSOE de l'Executiu balear que indiquen que «s'esgotarà la via política» abans d'anar als tribunals o que «no es deixarà de lluitar fins a cobrar els 78 milions».

En aquest sentit, ha criticat el «doble discurs» del PSOE, ja que a les Balears i altres territoris es «reivindica la devolució de l'IVA» però no és així al Senat. En aquest sentit, ha dit que «el problema d'arrel» és el sistema de finançament i, per això, ha demanat que ja en els Pressupostos Generals de 2020 s'incorporin les mesures fiscals del Règim Especial de Balears. «Volem veure les xifres», ha dit abans de demanar que la seva «tramitació» sigui dugui a terme de manera «ràpida». Per a acabar, ha dit que es necessiten els 78 milions d'IVA. «No facin trampa, no podem canviar ingressos per deute; el rigor que es demana a les comunitats, apliquin-lo a l'Estat», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.