Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS: «Davant la sordesa de l'Estat ha arribat l'hora d'alçar la veu en la reivindicació i en la mobilització»

37009

El grup parlamentari de MÉS per Mallorca ha defensat aquest dimarts la necessitat d'avançar cap a una «major sobirania» de les Illes Balears. Així ho ha assegurat el portaveu adjunt de la formació, Josep Ferrà, durant la sessió plenària d'aquest dimarts al parlament. Ferrà ha explicat que sobirania vol dir «tenir la capacitat de decisió en moltes qüestions estiguin en mans de les institucions que treballen més a prop del ciutadà».

En aquest context ha assegurat que «volem poder decidir en qüestions que ens afecten de ple, especialment les estratègiques». Tot, segons Ferrà per «deixar-nos ser competitius i poder desenvolupar una resiliència, entesa com la capacitat com a poble per a afrontar amb èxit de situacions desfavorables i adaptar-nos i desenvolupar objectius davant les circumstàncies adverses».

En aquest context, el diputat de MÉS ha recordat davant la cambra l'Agenda Balear defensada per la formació. «Una agenda que manté tres objectius prioritaris i immediats: el desenvolupament del Règim Especial de les Illes Balears, el conveni de mobilitat sostenible que permeti implantar el tren de Llevant i el tramvia de Palma i el conveni per finançar infraestructures de depuració i abastiment d'aigua», ha emfatitzat Ferrà.

De fet, el diputat ha censurat «la poca consciència per part de l'Estat davant les necessitats que tenim amb les infraestructures hídriques, amb les dades tan altes de pobresa, de la precarietat laboral i de les baixes pensions, de la pírrica inversió en infraestructures com les de mobilitat, els alts costs de vida».

En aquest context ha fet una crida al diàleg to i que ha alertat que «ha arribat l'hora de centrar esforços a alçar la veu, en la reivindicació, en la mobilització. Ambdues eines necessari degut a la sordesa i poca consideració històrica que ha tingut l'estat per aquesta terra». Segons Ferrà, s'ha de defensar un «millor finançament per poder fer millors polítiques i tenir uns millors serveis públics, i així poder redistribuir, de forma millor, la riquesa concentrada en poques mans i generar llocs d'ocupació i millorar el benestar de les persones».

Finalment, també ha reclamat la transferència de les competències de Costes per coordinar, des de les Illes, les polítiques de protecció del litoral, la cogestió aeroportuària: ports i aeroports i la retirada dels avisos d'inconstitucionalitat a les diferents iniciatives legislatives pioneres aprovades a la legislatura dels Acords pel Canvi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.