Setmanari d'informació local - 138 anys

Santiago: «L'explotació sexual de menors és present a tot Espanya» i ha rebutjat dimitir

36999

La consellera d'Assumptes Socials i Esports del Govern Fina Santiago, ha assegurat aquest dimarts que el problema de l'explotació sexual de menors «és present a tot Espanya» i ha rebutjat dimitir, com li ha demanat el PP durant una interpel·lació parlamentària.

«Totes les Comunitats Autònomes tenim aquest problema. Demanaran la dimissió de totes les conselleres?», ha advertit Santiago, en un acalorat debat en el ple en el qual el president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha anomenat a l'ordre als diputats.

Santiago ha esmentat com a exemple un plec de la Comunitat de Madrid per a un contracte de gestió de pisos per a menors tutelades «susceptibles de ser víctimes de tràfic», dirigit a nines d'entre 12 i 17 anys i elaborat en 2017. En aquest sentit, la consellera ha recordat a la diputada del PP Margalida Durán que el PP ha governat «més de vint anys» a Madrid. Per això, Santiago ha defensat que l'explotació sexual de menors tutelades «és un problema social molt greu que no és només de les Balears i que no s'arregla amb una dimissió».

A més, la consellera ha defensat que s'ha actuat a les Balears, i que si s'han detectat 16 casos en el Consell és perquè es varen introduir mecanismes per a poder classificar-los, diferenciar-los d'una altra mena d'abusos sexuals i notificar-los formalment. També ha remarcat que ha estat gràcies a la «coordinació que durant aquests quatre anys s'han desmuntat més de 30 xarxes d'aquestes característiques».

«No sóc la comandant en cap dels serveis socials»

La consellera ha demanat distingir entre els menors tutelats pels Consells Insulars i els menors amb mesures de justícia juvenil, que són sobre els quals té competències el Govern. En aquesta línia, Santiago ha insistit que no té capacitat d'actuar sobre la política dels Consells, als quals ha demanat «no menystenir», i ha remarcat que si intentés exigir els expedients de menors s'exposaria a una denúncia.

«Jo no sóc la comandant en cap dels serveis socials», li ha dit a Durán, argumentant que el Govern no pot «donar ordres» als Consells respecte a les competències que tenen transferides.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.