Setmanari d'informació local - 138 anys

Presenten EDUTECA, la biblioteca digital per als centres educatius de les Illes Balears

36865
bty

La directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, acompanyada de la directora de l’Escola Mata de Jonc, Patricia Busquets, ha presentat aquest dimecres la biblioteca digital Eduteca, la biblioteca digital que la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca posa a disposició d’alumnes professorat i famílies per contribuir a la consecució dels objectius acadèmics marcats.

Aquest projecte es va posar en marxa el curs passat amb 29 centres educatius de les Illes i a partir d’aquest curs 2019-20 ja es troba a disposició de tots els centres de les Balears sostinguts amb doblers públics.

En paraules de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, «Eduteca és un clar exemple de la recerca de la igualtat educativa independentment de la situació socioeconòmica de l'estudiant, que cerca que tothom tingui la mateixa oportunitat d'accedir a continguts d'alta qualitat i fomenta l'alfabetització digital des de qualsevol lloc en qualsevol moment».

A més, ha afegit que es tracta d’un programa que vol «aprofitar tot el potencial de les eines digitals i les possibilitats que ofereix una biblioteca digital per generar noves metodologies que ajudin els docents i els estudiants a millorar el procés d'ensenyament-aprenentatge i a les seves famílies a involucrar-se i estalviar costos en materials educatius».

Més de 3.000 títols en llibres i audiollibres en català, castellà i anglès, a disposició dels centres educatius de les Illes Balears

Amb l’objectiu de servir de suport a professorat, alumnat i famílies dels centres públics de les Illes Balears es posen a disposició de la comunitat educativa més de 3.000 títols en llibres i audiollibres en català, castellà i anglès a disposició dels centres educatius de les Illes Balears.

Eduteca també ofereix al professorat una plataforma de suport al Pla Lector que permet fomentar la lectura col·laborativa i la comprensió lectoescriptora. A la vegada que fomenta l’ensenyament de llengües i contribueix al foment de la lectura com a suport acadèmic i a crear lectors i lectores independents.

A l’acte de presentació s’ha fet una demostració del funcionament d’aquesta plataforma que demostra que és una eina adreçada tant a l’alumnat, com al professorat i a les famílies dels centres. Es tracta d’una eina àgil, pràctica i senzilla en forma d’aplicació, EDUTECA IB, disponible en Android i en IOS que es pot fer servir des de distints dispositius digitals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.