Setmanari d'informació local - 138 anys

Els actors demanen mesures per a establir quotes mínimes d'intèrprets locals en els rodatges de Mallorca

36819

Professionals del món de la interpretació han demanat mesures per a establir quotes mínimes d'actors i actrius locals en els rodatges que tenen lloc a Mallorca.

En una nota de premsa, el Consell de Mallorca ha informat aquest dilluns de les conclusions de la I Jornada de Debat amb Actors i Actrius, que va tenir lloc dissabte passat a l'Escorxador, amb l'objectiu de «saber com afavorir més» la indústria audiovisual local davant l'increment de les produccions a l'Illa.

El Consell ha destacat que menys de la meitat dels intèrprets estan al corrent dels càstings locals i aquesta xifra baixa fins al nou per cent si es parla de proves estatals o internacionals. A més, un 90 per cent dels intèrprets opina que «cal deixar Mallorca per a tenir més oportunitats d'actuar».

Davant d'això, els intèrprets han consensuat un seguit de mesures com, per exemple, crear una base de dades «única, oficial i seriosa» a la Mallorca Film Commission (MFC) per a millorar la visibilitat dels actors i actrius. A més, han demanat la centralització de la informació d'ofertes de càsting en un coordinador de la MFC.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.