Setmanari d'informació local - 138 anys

Terraferida alerta que l'aeroport de Palma tendrà un consum energètic superior al de tota l'illa de Formentera

36765
Terraferida ha tengut accés al projecte complet d'ampliació de l'aeroport de Palma. | Terraferida

Terraferida ha tengut accés al projecte complet d'ampliació de l'aeroport de Palma, un extens document de més de 12.000 pàgines. Segons l'entitat, una part d'aquesta gran ampliació aeroportuària impulsada per AENA ja es troba en exposició pública i algunes de les obres ja han estat licitades: https://bit.ly/2GGFFvB

Terraferida ha alertat que un dels impactes ambientals més destacables de la nova ampliació són els relacionats amb la despesa energètica del complex. El projecte exposat admet que la potència instal·lada actualment, que és de 66 megavats (MW), ja no seria suficient amb l'ampliació, i per això proposa incrementar-la un 12%, fins als 75,8 MW.

Segons els ecologistes, «aquesta potència instal·lada, per fer-nos una idea, seria molt superior al de tota l'illa de Formentera (62 MW) i equivalent a la demanda energètica 21.700 habitatges, el triple dels habitatges que té Inca. En termes d'emissions aquest increment de la potència, podria arribar a suposar l'emissió de 192.720 tones de CO2 anuals, 22 tones cada hora de funcionament (factor de 0,281 tones de CO2 per MWh)».

Segons Terraferida, «AENA vol més avions, més passatgers i desplaçar-los més aviat». Per aconseguir-ho el projecte preveu:

1. Modificar pistes perquè hi puguin circular més avions.
2. Reorganitzar l'espai aeri per donar cabuda a més trànsit.
3. Posar més passarel·les, fingers i portes d'embarcament.
4. Crear 1700 noves places d'aparcament.
5. Ampliar la superfície comercial un 30%.

«L'illa de Mallorca però, ja està sobreexplotada i s'enfronta a una crisi ecològica sense precedents a causa de la massificació i el canvi climàtic global. L'ampliació de l'aeroport incidirà encara més en aquesta crisi. Mallorca no pot augmentar l'actual ritme d'explotació, del que l'aeroport n'és la peça clau», han afirmat.

«És per això que la Plataforma contra l'ampliació de l'aeroport ja ha fet una crida a tota la societat per frenar aquesta ampliació. Frenar la massificació de Mallorca i rebaixar emissions de CO2 implica renunciar a ampliar aeroport, vols i connexions. També implica frenar l'augment de places turístiques i establir una moratòria a la construcció de noves urbanitzacions i xalets aïllats, afavorint la rehabilitació i els sectors menys contaminants», han sentenciat des de Terraferida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.