Setmanari d'informació local - 138 anys

Inca acull l'exposició 'Brigades Internacionals i multilingüisme'

36735

En el marc del cicle de memòria històrica 'Inca té Memòria', aquest dijous s’ha inaugurat al Claustre de Sant Domingo l'exposició 'Brigades Internacionals i multilingüisme'. La mostra tracta sobre com els brigadistes es comunicaven entre ells malgrat les diferències comunicatives: «parlem diferents idiomes però una mateixa llengua». Així doncs, a través d’un bon grapat de panells que ho il·lustren, es pot observar com una comunitat multilingüe tan heterogènia, i durant un període de temps tan breu, viu, conviu i sobreviu a una guerra.

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la regidora de Cultura, Memòria Democràtica i Normalització Lingüística, Alice Weber, han estat els responsables de donar el sus a l’exposició, que es podrà visitar durant tot el mes de febrer al Claustre de Sant Domingo. Durant la inauguració, Alice Weber ha parlat de com «les passions que ens mouen ens permeten superar qualsevol barrera idiomàtica. En el cas dels Brigadistes Internacionals, fou el compromís de lluitar per un ideal comú».

D’altra banda, el Claustre de Sant Domingo d’Inca va acollir aquest dijous també la presentació del llibre 'La repressió feixista a Mallorca durant la Guerra Civil i la Postguerra', de Bartomeu Garí. La presentació va anar a càrrec de Miquel Pieras.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.