Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «La nova Llei Educativa ha de garantir l’ensenyament del català i assegurar la igualtat d'oportunitats»

36731

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha presentat aquest divendres el 'Decàleg per una Llei Educativa', un document de «mínims irrenunciables» que servirà com a punt de partida per a negociar l'avantprojecte de Llei educativa presentat per part del Govern. Segons Noguera una llei educativa per a les nostres illes ha de tenir en compte «els nostres trets diferencials com a poble al mateix temps que ha de ser una eina d'integració pels nouvinguts».

A més, segons el coordinador ecosobiranista aquesta llei ha d'incloure «un finançament adequat, amb la finalitat de dotar-la amb els recursos necessaris per desenvolupar un model de qualitat, gratuït i universal». De la mateixa manera, la futura llei ha d'assegurar que «com a mínim el 50% de les matèries no lingüístiques es fan en català i la referència a la llengua catalana com a única llengua vehicular de l'ensenyament». En aquest context, Noguera ha defensat «una escola pública i laica, com a garant de la igualtat d'oportunitats, la lluita contra els desequilibris, l'adequada atenció a la diversitat i la cohesió social». Amb tot, ha insistit en el fet de l'important augment d'alumnat que hi ha hagut any rere any fa que «anem endarrerits en la qüestió de les infraestructures». «Hi ha llocs que fa falta construir escoles o instituts, hi ha edificis vells que necessiten reformes i hi ha edificis nous de poca qualitat que necessiten reformes. És imprescindible que per llei es revisi anualment el pla d'infraestructures i al mateix temps hi hagi un finançament adequat», ha explicat.

Durant la presentació del Decàleg, Noguera ha estat acompanyat pel diputat i portaveu a la comissió d'Educació del Parlament, Joan Mas 'Collet', qui ha assenyalat que volen una llei que «afronti amb valentia i recursos la problemàtica del sistema educatiu de les Illes Balears: fracàs escolar, absentisme, abandonament... Volem una llei que sigui participada per tota la comunitat educativa, posant l'alumne i els docents en el centre».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.