Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern només atorgarà noves llicències per a locals de joc si altres es donen de baixa

36717

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha avançat aquest dijous, durant la seva compareixença en la Comissió d'Economia per a explicar el decret de planificació dels establiments de joc a les Balears, que després de la moratòria, s'inclourà una taxa de reposició per la qual només s'atorgaran noves llicències si unes altres es donen de baixa.

Al principi de la seva intervenció, Yllanes ha explicat que, a més de l'aplicació d'aquesta taxa de reposició, el Govern estudiarà l'augment de les distàncies mínimes entre establiments de joc i centres escolars, centres de salut o altres espais de gran afluència per part de menors d'edat.

Yllanes ha assegurat que es propiciarà la col·laboració amb la comunitat esportiva per a aconseguir la desaparició de la publicitat del joc i apostes en activitats esportives. Encara així, el conseller ha reconegut que la legislació del joc en línia «s'escapa de les mans» de l'administració i, per tant, «és enormement complicada».

Yllanes ha confirmat que ja ha mantengut les primeres converses amb el ministre de Consum, Alberto Garzón, qui des del seu departament intentarà impulsar una llei espanyola contra les cases d'apostes i de jocs. Així mateix, el conseller ha concretat al diputat del PP Sebastià Sagreras, que el ministeri també convocarà una Mesa Sectorial «al més aviat possible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.