Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Vidal: «Estic al·lucinant del coneixement del català que hi ha al Senat perquè quan algú intervé en català quasi ningú escolta la traducció»

36691

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha avisat aquest dimecres al Senat espanyol que és «incoherent» declarar l'emergència climàtica i al mateix temps ampliar l'aeroport de Palma.

Vidal ha fet aquestes declaracions durant el debat d'una moció del PSOE sobre mesures per a la transició ecològica i lluita contra la despoblació.

Vidal també ha remarcat la importància de transferir les competències de costes al Govern: «Com a senador de les Illes Balears vull recordar, respecte les catàstrofes naturals que hem viscut, que és imprescindible ja que la llei de costes s'adapti als reptes climàtics i que la competència es transfereixi ja a les Balears i als territoris que els hi pertoca».

Abans d'acabar la seva intervenció, Vidal ha fet broma sobre el fet que, quan els senadors de parla catalana intervenen al Senat espanyol, poques persones utilitzen l'escolta simultània que tradueix a l'espanyol. «Permetin-me la broma, tot i aquest context seriós de la moció: no sabia que en aquesta cambra alta hi havia tant de coneixement de la llengua catalana vist les poques persones que estan utilitzant ara mateix l'escolta simultània», ha dit.

Cal recordar que va ser a partir del 2011 que al Senat espanyol es començaren a usar totes les llengües cooficials de l'Estat durant el debat de mocions i mocions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Òscar-Adrià Ibáñez, fa mes de 4 anys

Més enllà del poc interès per les intervencions dels grups minoritaris és cert, el català s'entén a Espanya atès que té una proximitat lingüística molt alta amb el castellà. Si, a més, saben una altra llengua llatina (gallec, asturià, francès o italià), encara ho tenen millor. Qui no l'entén és, sobretot, perquè no vol.

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente