Setmanari d'informació local - 138 anys

Castells demana a Armengol com garantirà que la Sanitat pugui atendre els pacients en català

36667

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha considerat aquest dimarts en el Parlament que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) que anul·lava el Decret sobre el nivell de català requerit en la sanitat pública «no va en contra del fons de la Llei, sinó en la forma en la qual s'ha regulat».

És per això que Armengol ha explicat que el Govern té decidit recórrer-la per a poder desenvolupar una Llei de Funció Pública que garanteixi el dret a ser atesos en les dues llengües oficials. En aquest sentit, ha destacat que l'Executiu té «opció jurídica».

En aquesta línia, la presidenta ha recordat que el requisit d'accés del català ha estat des de «el minut 0 amb l'objectiu de tornar a la normalitat» després dels anteriors governs del PP que «varen deixar molta crispació i retallades en drets a la ciutadania i lingüístics».

Armengol ha respost així a una pregunta del diputat de Més per Menorca Josep Castells sobre «com pensa garantir el Govern que la sanitat pública pugui atendre els pacients en català». En aquest sentit, Castells també s'ha posicionat en contra de la decisió del Govern de recórrer la sentència, ja que considera que «el Decret és contrari a la Llei, perquè la Llei estableix un requisit i el Decret el que fa és exhibir d'aquest requisit per a l'accés a la Funció Pública».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.