Setmanari d'informació local - 138 anys

'L’esperit del temps' de Martí Domínguez guanya el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any

36651

L’esperit del temps de Martí Domínguez és l’obra guanyadora de la tercera edició del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any.

L’escriptor valencià ha volgut agrair el premi i ha volgut deixar molt clar que és pura ficció, malgrat molts dels personatges prenguin el nom de persones que varen existir realment. «L’esperit del temps és un llibre escrit amb l’objectiu d’alterar de l’arribada de la ultradreta a tants països del món, entre ells Espanya», ha dit el guanyador, i ha volgut lloar la tasca d’Òmnium perquè «consolida la potent literatura dels Països Catalans».

Martí Domínguez rebrà 20.000 euros directes i 5.000 més per a promoció. L’encarregat d’entregar aquest tercer Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any a Domínguez ha estat el vicepresident de l’entitat, ​Marcel Mauri​, en absència per tercer any consecutiu del president ​Jordi Cuixart​, condemnat a 9 anys de presó per exercir drets fonamentals.

Mauri ha desitjat que sigui el darrer amb l’absència de Cuixart: «a la presó la música no hi pot entrar i per això cada paraula, cada carta i cada llibre que li entrem és, per a ell, una alenada de llibertat». Al seu torn, Jordi Cuixart, a través d’una carta, també ha volgut felicitar els tres finalistes i ha assegurat que «la resposta a la repressió és més compromís amb la cultura i la llibertat». «Res ens fa sentir més orgullosos que veure créixer aquest guardó», ha dit el president de l’entitat, «decidits a estimular les lletres catalanes per enfortir la cohesió, ambiciosos com mai en fer de la llengua punt de trobada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.