Setmanari d'informació local - 138 anys

L'autor de l'incendi de la Serra de 2013, condemnat a dos anys i mig de presó i el pagament de 7,2 milions

36649

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha condemnat a dos anys i sis mesos de presó l'home que va causar l'incendi que va arrasar la Serra de Tramuntana en 2013, que haurà de pagar més de 7,2 milions d'euros en indemnitzacions als perjudicats.

El Tribunal el considera autor d'un delicte d'incendi per imprudència greu, i també li imposa una mesura de llibertat vigilada durant cinc anys, en els quals se li prohibeix fer barbacoes i també participar en elles.

Mentre estigui en llibertat vigilada, un pic complerta la pena de presó, també haurà de participar en programes formatius sobre el medi ambient i els riscos de foc en determinats paratges, i seguir tractament mèdic extern.

Dels més de 7 milions d'euros en indemnitzacions, 1,14 milions són per a diversos particulars -propietaris de finques afectades pel foc- i la majoria són per a administracions públiques -el Consell, el Govern i l'Ajuntament d'Andratx.

La defensa, que en el judici va demanar qualificar els fets com una imprudència lleu -i en conseqüència plantejava l'absolució-, recorrerà la sentència. Subsidiàriament plantejava una condemna d'un any i mig de presó. La Fiscalia demanava inicialment set anys i mig de presó, però en concloure el judici va rebaixar la petició a cinc anys.

La sentència considera provat que el foc va començar a les restes d'una barbacoa mal apagada que l'home va escampar en una finca, com ell mateix va reconèixer en el judici.

L'incendi va començar el 26 de juliol de 2013, en una finca al Camí de Son Jovera, a Andratx i va afectar 2.347,1 hectàrees.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.