Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Junqueras assegura que mai no abandonaran el diàleg ni tampoc el dret a l'autodeterminació

36635

L'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest diumenge que mai no s'aixecarà de la taula de diàleg amb el Govern espanyol i que la seva formació no renuncia a un referèndum per l'autodeterminació.

En una entrevista al programa 'Lo de Évole' a La Sexta, Junqueras ha defensat que la taula serveix per a «dialogar, negociar, i potser per a acordar alguna cosa». «No ens aixecarem mai de cap taula. No renunciarem a un referèndum d'autodeterminació i intentarem pactar com fer-ho», ha explicat.

El president d'ERC també ha confirmat que «hi haurà consulta» als ciutadans catalans, tot i que ha afegit que el contingut de la votació es limitarà al que acorden amb el PSOE en la taula de diàleg. Així, ha insistit que els socialistes s'han assegut a parlar amb les formacions independentistes «perquè no hi havia una altra solució aritmètica» per a tirar endavant la investidura.

Respecte a un possible pacte amb el PSC per a formar un hipotètic govern a la Generalitat, el líder dels republicans ha apuntat que els socialistes catalans «hauran de baixar la mirada perquè han aplaudit coses injustes». A més, ha destacat que ?una cosa és dialogar» amb el Govern espanyol i una altra «governar amb els que fan tot el possible perquè continuïs a la presó».

«Al PSC li recordaré que, sabent que som innocents, va aplaudir la nostra presó», ha assenyalat Junqueras, qui no ha tancat la porta a un nou govern amb Junts per Catalunya. «Hem estat víctimes de la mateixa repressió», ha explicat.

En aquest sentit, Junqueras ha mostrat «respecte» pel president de la Generalitat, Quim Torra, i ha evitat cap crítica per l'avançament electoral.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.