Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca destina 740.000 euros a preservar el patrimoni eclesiàstic

36617
Imatge de la reunió mantinguda aquest dissabte entre el Consell de Mallorca i el Bisbat. | Consell de Mallorca

La Comissió Mixta de Patrimoni del Bisbat i el Consell de Mallorca, encapçalada per la presidenta Catalina Cladera i el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha aprovat aquest dissabte les actuacions que es duran a terme durant l'any 2020, que inclouran el pressupost del Consell de 740.000 euros per a la conservació del patrimoni eclesiàstic de Mallorca.

El Consell ha detallat que enguany es restaurarà el retaule Major del Convent de Sant Francesc de Campos, l'Oratori de Sant Miquel de Campanet, la imatge escultòrica del Profeta David de la Parròquia de Sant Nicolau, la talla de la Verge del Museu de la Parròquia de Sant Andreu de Santanyí i el cadirat gòtic de la Parròquia La nostra Senyora de la Consolació de Porreres.

D'altra banda, també s'ha acordat estudiar possibles intervencions a Pollença, Llucmajor, Felanitx i Manacor. Així mateix, durant la convocatòria, s'ha adonat de les intervencions en orgues històrics i s'ha aprovat la tercera fase d'intervenció en el de Manacor, la conservació de l'orgue de Sóller, la restauració integral del de Petra i la conservació i canvi de teclats del de Santanyí.

La institució insular ha dit que aquestes intervencions es fan per a «conservar els orgues de Mallorca com a elements patrimonials», emmarcades en un projecte finançat amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.