Setmanari d'informació local - 138 anys

Els pagesos de Mallorca reivindiquen el producte local i asseguren que la situació del sector «és insostenible»

36611
Imatge de la concentració de pagesos realitzada aquest dissabte a Campos. | Asaja

Agricultors i ramaders d'Asaja Balears, Unió de Pagesos i UPA-AIA Balears s'han manifestat aquest dissabte a Campos en protesta per la situació del sector, la continuïtat del qual «és insostenible».

El principal problema per agricultors i ramaders, segons han detallat, es troba en la «congelació d'allò que es paga als productors». «Mentre any rere any continuïn pujant les despeses de producció, es tendirà al tancament i l'abandonament de les explotacions agràries», han assegurat.

A més, han detallat que la insularitat «multiplica els problemes» perquè l'entrada de productes fora d'Europa «desestabilitza els productes locals». «S'han de prendre mesures si volem tenir agricultura local», han reclamat.

En aquest sentit, han demanat «incrementar el consum local per tal de fomentar la demanda». A més, han exigit mesures a les diferents administracions per «identificar clarament l'origen» dels productes. «Quan vagi a comprar, el consumidor ha de demanar producte d'aquí i saber quins són», han afirmat.

També han exigit a les cadenes de venda que es «comprometin» amb els productors locals i al sector hoteler que inclogui més producte de Mallorca.

Per tal de reduir els costos de producció, des de les organitzacions d'agricultors i ramaders han sol·licitat la baixada del preu del gasoil agrícola, mesures fiscals sobre la contractació de personal, ajudes adaptades a la insularitat, la revisió de les tarifes elèctriques i el canvi de la Llei Agrària.

Finalment, han posat com a exemple la llet com un dels productes en els quals han repercutit els problemes d'agricultors i ramaders. A Mallorca, han assegurat, hi ha un dèficit de producció de 60.000.000 de litres. Així, mentre la producció illenca se situa en 10.000.000 litres, el consum total d'aquest producte ronda els 70.000.000 litres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.