Setmanari d'informació local - 138 anys

Santa Creu de Palma acollirà el II Festival Internacional d'Orgue

36583

La Parròquia de Santa Creu de Palma, tornarà a acollir durant tot aquest mes de febrer el seu Festival Internacional d'orgue que esdevé una cita anual ineludible per als amants de la música i de l'orgue a Mallorca. En el marc del segon aniversari de la inauguració de la restauració de l'orgue, la parròquia continua apostant per la cultura per així fa valdre el seu majestuós instrument.

Aquest festival suposa el punt d'inflexió a un cicle de 12 concerts, que varen començar el passat mes d’octubre i finalitzaran al juny, programats per al darrer dissabte de cada mes a càrrec de Bartomeu Manresa, organista titular d’aquesta parròquia.

El festival començarà el pròxim dissabte 8 de febrer amb un concert a càrrec de l’organista alemany Krystian Skoczowski, doctor de la universitat de Colònia i professor de l’Institut de música sagrada de la diòcesi de Mainz, qui interpretarà un variat programa amb obres de Podbielski, Cabanilles, Haendel, Bach, Hindemith i Holbourne

L’organista polonès Marek Stefanski, organista de la basílica de Santa Maria de Cracòvia i professor d’orgue de l’acadèmia de música de la mateixa ciutat, actuarà el següent dissabte 15 de febrer amb un repertori format per obres de compositors polonesos del s. XVI i d’altres com Charpentier, Bach, Clarke i Krebs.

La cloenda del festival serà el dissabte 22 de febrer a càrrec de l’italià Alessandro Bianchi, un dels organistes italians més actius i destacats de l’escena internacional qui ha actuat a més de 50 països i ha realitzat més de 2200 concerts al llarg de la seva trajectòria. El seu programa ens permetrà realitzar un recorregut per la música organística des del s. XVI fins al XX amb obres de Sulyok, Phalese, Buxtehude, Bach, Stamm, Willscher, Bovet i Karlsen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.